Pengikut Kesayangan

Friday, January 22, 2010

Pertama tapi Terakhir?

Hmm pelik tak tajuk entry kali ni?

Pertama -- meeting pertama pusat kami (Co-operative Administration, Law and Leadership Center - CALL).. Pada hari semalam merupakan meeting pertama bagi tahun 2010..

Terakhir -- sebab merupakan meeting terakhir bagi ketua pusat kami yang akan bersara pada 1/2/2010 ni.. kami duk hitung hari ni..

Oleh sebab itu, meeting bermula pada jam 9.00 pagi dan berakhir jam 1.15 tghari.. giler lama


Mana taknya, sampaikan amanat2 sempena tahun baru dan juga amanat2 sebelum beliau pergi meninggalkan maktab tercinta ni..

CP mengesan riak2 sedih dan ada getaran kesyahduan pada muka dan cara beliau mempengerusikan mesyuarat.. Kesian kat beliau, handle kami2 ni yang semuanya "baik2" belaka, ngeh ngeh ngeh..

Kepada Puan Hajah Hayati, terima kasih menjadi ketua kami walaupun kami terpaksa, x leh pilih pusat..


Walaupun begitu, kami memang dah mula terasa kehilangan beliau kerana kepakaran yang beliau miliki, tiada ganti dengan mana2 ketua pusat lain.. thumbs up to u puan..

Kepada bakal ketua pusat kami, "SELAMAT DATANG" ngeh ngeh ngeh (gelak ada makna tu).. dan selamat dapat kami sebagai anak buah..


biasalah gomen.. setiap kali meeting mesti ada makan2.. hmm nasi lemak tu bukan CP nyer, sebab CP nyer dah habis kena telan.. meeting lum start, nasi lemak, kuih n limau dah habis CP ngap. (sengaja tak sarapan sbb dah ada makan free)

27 comments:

  1. wahhhh

    setiap yg bertemu akan berpisah jua kan..huhuhu

    tapi setelah bertemu Tuhan adakah kita akan berpisah selepas itew?
    hmmm!?

    ReplyDelete
  2. salam CP ...
    wah seronok tu dapat boss baru , mesti ada perubahan lg nanti...

    ReplyDelete
  3. Salam Cp..

    Wah yang lama dah pergi yang datang belum kenal lagi....
    Bole ker dia tahan adik2 ku yang noti aar...hahha

    Janji jangan buli aarr...ker bimbang kut dibuli ngeh..ngeh..ngeh

    ReplyDelete
  4. pertemuan dan perpisahan sudah menjadi hukum alam... walaupun hangpa semua sedihh.. sekurang-kurangnye ada jugak nasi lemak,buah oren dan air mineral untuk pengubat duka... I'm sure you all remember only half of the content of the speech then the remaing half... you all ingat2 lupa sebab dok sibuk lawan pelahap makanan yg ada depan mata..uwah uwah uwah..

    ReplyDelete
  5. karipap ngan kuih lapis tak da ka. tu menu wajib kalau meting gomen ni.

    ReplyDelete
  6. Salam CP,

    Agaknya Pinggan yang nampak kulit limau jer tu hang punya tak?

    ReplyDelete
  7. Salam CP,

    wow, dah satu tren pulak sekarang ada "ayat yang dipotong". Sebenarnya itulah yang nak dicakap yer.

    nanti bila dapat boss baru berubah lagi dasarkan CP.

    ReplyDelete
  8. makan jgan xmakan...ekekekek

    CP bila nak jadi ketua??

    ReplyDelete
  9. salam CP,

    smoga bos baru lebih baik dari bos lama.

    makan tu tunduk tengok perut sama naaa. hehehe

    ReplyDelete
  10. salam sahabat CP : sedey nyer, UM dah keluarkan pekeliling, tahun ni ape2 meeting di UM dah takde makan.... cume bole bg air teh or air mineral jer, dasar berjimat cermat....

    ReplyDelete
  11. Salam CP,
    Bos baru, teori baru, budaya baru...arus perubahan pasti nyer baru...semangat...semangat...

    ReplyDelete
  12. Kira ok lah meting CP ni..ada makan2 minum2..kome meting pula kekadang air mineral semata..kerja dengan kompeni nak kira untung sahaja..

    ReplyDelete
  13. Salam CP,
    Macam hepi aje ketua sekarang nak pencen hehehe

    ReplyDelete
  14. Itu yg saya suka pergi meeting gomen ni. Masa mtg kadang tu tak cakap apa pun tapi masa makan punyalah rancak bercakap hehehe

    ReplyDelete
  15. Salam CP,

    people come, people go..(macam pernah ku bc ayat nie tp dimana eks ngeh ngeh ngeh..ini bahasa omperang bukan omputih..)

    Baru habis meeting baca entry hang pasal meeting..sama laa giler lama meeting bahagian hari nie huhu 9-1pm huhu..

    Apsal menu kita pun sama ngeh3x..nasi lemak + karipap + kuih ketayap + pau + air teh - buah limau = mak aii meriahnya makan hehe

    ReplyDelete
  16. Selamat mendapat ketua baru .

    ReplyDelete
  17. salam che'pit,

    jangan kau tangisi...patah tumbuh ilang berganti hehe

    ReplyDelete
  18. ye ke gomen kalau meeting ada makan2??
    salah tu.
    x semua.

    ReplyDelete
  19. bro maza --> betul tu.. pertemuan satu kebetulan, perpisahan satu kemestian.. thanks ziarah..

    kak ummi --> hmm seronok ker? x tahu lagi ler kak seronok atau tak

    kak shami --> yang bakal datang dah kenal, cuma belum tahu saipakah yga bakal dtg itu..

    along --> hmm kami sedih ker? ngeh ngeh ngeh..

    che ONE --> kali ni tukar menu, kuih seri muka dgn limau

    ReplyDelete
  20. atikah --> yup betul sesangat tu.. tapi pinggan nasi lemak CP yang dah kosong, letak auh sikit, x mau masuk dlm gambar

    AZ --> rasanya tak berubah dasar tu.. cuma harap2 boss baru pun dapat cepat mahirkan diri dgn selok belok pusat CALL ni

    ~0~ --> doa2 kan lah yer.. Amin

    Mak S --> harap nya mcm tulah.. moga baru lebih baik tapi lama di lupa jangan

    afeezz --> nasib baik kat MKM ni pekeliling tu belum lagi dikelilingkan, ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  21. kak nija --> hmm nama je boss baru, tapi org nya lama gak kat maktab.. cuma kami duk teka teki mana satu akan naik..

    che relevan --> ngeh ngeh ngeh, so far alhamdulillah lah.. meeting mesti ada makan.. paling kurang pun kuih

    YB --> dah cuba sembunyikan keseronokan tu tapi YB dapat kesan gak, huhu.. hmm ketara sgt ker? ngeh ngeh ngeh..

    syima --> ish ish ish, lagi meriah makan kat meeting syima tu.. len kali leh join tak?

    ReplyDelete
  22. sis Linda --> thanQ..

    IP --> nangis? hmm rasa mcm terbalik jer, ngeh ngeh ngeh

    si tEDI --> mmg tak semua, tapi kebanyakan lah..

    ReplyDelete
  23. saya harap bos awak yg nak bersara tu dapat kesan 'kegembiraan' CP ni. Kalau tak tentu dia kecewa hehehe

    ReplyDelete
  24. bertemu dan berpisah adat manusia biasa .. sempat juga awak snap gambar ye !

    ReplyDelete
  25. YB,

    CP yakin boss CP tu dapat merasa dan mengesan kegembiraan anak2 buah dia yg baik2 belaka ni, ngeh ngeh negh

    ReplyDelete
  26. pakcik lavendar, sempat snap gamabr nasi lemak jer.. nak snap gambar boss takut dia perasan lak huhu

    ReplyDelete
  27. esok sarapan apam lagi ke?

    ingat singgah malam2 ni dptlah kopi o kaw ke. Tuan rumah dah tido rupanya huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih bebanyak ler sudi mencoret kat blog CP yang tak seberapa ni.. Ada masa coret lagi yer, ngeh ngeh ngeh..