Pengikut Kesayangan

Saturday, February 27, 2010

Asal usul Terkejut Beruk

CP rasa ramai yang tahu dan pernah dengar ungkapan

TERKEJUT BERUK



Tapi CP rasa ramai yang tak tahu asal usul perkataan tu..

Nak tahu?

Tengok lah video kat bawah ni..


video


ngeh ngeh ngeh..

36 comments:

  1. salam afis..

    kekekekkekeekekkeke...

    camtu aar terkejut berukkkk...



    waslam

    ReplyDelete
  2. salam che lie

    ngeh ngeh ngeh
    tgk, che lie pun x tau kan?
    skrg dah tahu dah

    ReplyDelete
  3. salam pijal : sesuwai sgt ngan ayatnya... terkejut beruk...

    ReplyDelete
  4. tulah asal usul nya afeezz..
    mesti hang pun x tau kan, ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  5. Ngeh3x..

    kalau terkejut badak?


    Errr...sila kaji ya! He he

    ReplyDelete
  6. sis ckLah

    so far CP tak pernah dengar lagi terkejut badak..

    kalau ada nanti, CP kaji yer..

    ReplyDelete
  7. he he...betul la tu terkejut beruk... tapi sebab apa ye tak sebut kat binatang lain

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum CP

    tekejut beruk kena meloncat!!!!

    kalau beruk terkejut
    macam mana

    hehehehe

    Wassalam

    ReplyDelete
  9. che kamato >>> mungkin sbb org x jumpa lagi binatang lain yg terkejut.. tu yg terkejut beruk yg dpt nama, huhu

    che rozali >>> err beruk terkejut ek? agak nya melatah kot.. opocot mak kau, terkojut den.. mcm tu kot?

    ReplyDelete
  10. Salam Che Pit...

    Terkejut beruk = beruk terkejut la ye CP??

    Kalau tgk gambar tu..kita yg terkejut cp..nak2 kalau jmpa waktu malam..lari lintang pukang dibuatnya..ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  11. salam CP,

    hahahah...gitu gayanya terkejut berukkk...ada lompat sikit2!!

    ReplyDelete
  12. Salam anakanda

    Cantik dan menarik dua2 gambar tu...terkejut beruk tu real betul...!

    ReplyDelete
  13. azima >>> terkejut beruk = terkejut mcm beruk terkejut, ngeh ngeh ngeh

    atikah >>> hahaha jugak lah

    mama zainab >>> haah, gitulah gamak nya..

    azie >>> hehehehe jugak lah

    mama ju >>> ngeh ngeh ngeh mestilah real mama.. kan itu asal usulnya

    ReplyDelete
  14. beruk pun terkejut tengok orang terkejut....

    ReplyDelete
  15. akuanakpahang >>> yer betul.. terkejut hampir terkujat beruk itu

    che ONE >>> tu lah beruk yang terkejut beruk, ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  16. Salam Pijal,

    Hikhikhik..mcm2 laa hang nie

    ReplyDelete
  17. syima

    hmm versatile nama nya tu, ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  18. salam CP

    ada lagi tu yg dh kena censored psl lps dia terkejut beruk lalu terkentut ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  19. salam pak itam..

    ngeh ngeh ngeh.. hmm tu terkejut beruk tahap kronik dah tu..

    ReplyDelete
  20. salam,

    khuawah, khuawah, khuawah.

    amboi lambat sikit mak nak gelak. kik kik kik.

    CP, macamna nak simpan scene terkejut berok ni. nak buat koleksi, nak guna bila susahati.
    hahahahaa.

    ReplyDelete
  21. salam,
    CP, kalau hanis tengok mesti gelak sakan dia. kah kah.kah.

    adoi ahai lama mak tak gelak besaq cam ni. astaghfirullah....
    kik kik kik.

    ReplyDelete
  22. salam Mak S,

    ngeh ngeh ngeh, kan dah tergolak bosau tu hah..

    hehehe nanti CP email kat Mak S naa..

    ReplyDelete
  23. Salam CP,

    hhehheh opss lupadia kena gini : ngehngehngehngeh

    ReplyDelete
  24. salam,
    CP,
    haa tu dia pos mai kat mak naa.
    tq CP. ngeh ngeh ngeh.

    ReplyDelete
  25. salam CP.

    Oh mcm tu beruk terkejut. Maka jadilah terkejut beruk ngeh3x

    ReplyDelete
  26. Salam Che Pit,

    Terkejut beruk, bukan setakat meloncat tp siap berteriak.. Kalaulah dalam sesuatu majlis tekejut beruk camtu. ..kan naya..

    Kalau saya mau nak terkucil.. asal jgn mengigil je..

    ngh..ngeh..ngeh

    ReplyDelete
  27. hahahahah...

    Rasanya persatuan beruk seantero dunia pun akan setuju tengok video neh .

    ReplyDelete
  28. kita juga selalu jugak dengar perkataan "beruk makyeh"..

    p/s: suka tengok gmbr beruk pakai cermin mata tuu...

    ReplyDelete
  29. kita juga selalu jugak dengar perkataan "beruk makyeh"..

    p/s: suka tengok gmbr beruk pakai cermin mata tuu...

    ReplyDelete
  30. Moralnya...selalulah tengok cermin supaya tak terkejut...dan tak pakai lagi baju melayu pink raya tahun ni...

    ReplyDelete
  31. salam CP,
    hihihi..cute la Beruk terkejut ...hihihi

    ReplyDelete
  32. salam cik pit...tak leh tengok la...ruginya...

    ReplyDelete

Terima kasih bebanyak ler sudi mencoret kat blog CP yang tak seberapa ni.. Ada masa coret lagi yer, ngeh ngeh ngeh..