Pengikut Kesayangan

Sunday, February 14, 2010

Sarapan Emak

Balik kampung, yang best..
dapat makan masakan mak

Pagi semalam mak buat sarapan fevret CP..



Dari kecik, kami panggil ni Lempeng Body.. Sampai skrg..
CP pun tak tahu nama sebenar lempeng ni..
Tapi kalau kat mamak, depa panggil Puree kalau CP x silap

Makan dgn sambal sardin
+
Teh yang paling sedap di dunia
(Teh yg mak CP buat ler)

Yer mak.. oo mak dah panggil CP suruh sarapan.. Belum tgk lagi menu sarapan pagi ni..
Chow Chin Chau..

erk, jemput makan yer..

17 comments:

  1. salam dik CP..

    masakan ibu memang tiada tandingannya. air tangan ibu ler katakan .
    hai cuti2 ni naper la dok citer sarapan air tangan ibu nih , rasa macm nk ajak abg cuti balik kampong la ni jugak , hui hui abg kat tmpat keje ni .
    nanti tanya mak CP tau macamana resep lempeng tu , mesti abang suka bab2 lempeng ni .
    kirim salam mak CP.

    ReplyDelete
  2. salam mr. che'pit : alamak... terlapar le plak....

    ReplyDelete
  3. berapa keping awak boleh habiskan ?

    ReplyDelete
  4. salam

    dear cp

    alahai abg pjal.. masakkan ibu mmg paling2 sedap...

    sedap makan lepeng diwaktu hujan.. huuhuuhhuhu

    ReplyDelete
  5. salam CP

    Tentu seronok balik kampong jumpa org tersayang. Lagi seronok mak kita masih melayan kita mcm kita ni anak2 kecik lagi...aah rindunya kat kg...

    ReplyDelete
  6. Salam CP. Emak adalah chef terbaik di dunia. Saya rindu masakan mak terutamanya masak lemak pisang masak dan pucuk ubi tumbuk masakan mandailing. Kirim salam untuk emak CP...

    ReplyDelete
  7. eceh..ceh..ceh...

    mentang-mentanglah kat umah omak, sesuka hati jek nak tunjuk menu sarapan .

    Oooo.... nak tackle awak senang jek . Kriteria pertama .. kena pandai buat lempeng body kann..kann...

    ReplyDelete
  8. salam cp,

    mestilah masakan ibu yang paling best!

    ReplyDelete
  9. hmmm..cuti2 dpt merasa masakan emak mesti best kansss..air tangan emak tu yg buat sedap...

    ReplyDelete
  10. yang koi sukanya bab makan kat rumah ni...kalau sedap boleh makan sekenyang-kenyangnya...kalau kat kedai, malu juga nak tambah...

    ReplyDelete
  11. kak ummi >>> abg x balik segamat ker? krsian abg, org cuti, abg kena keje

    afeezz >>> dah terlapar? ooo so dah termakan n terminum ke ni?

    pak lavendar >>> 4 1/2 keping..

    azie >>> nak rasa? meh lah sini

    ReplyDelete
  12. mama ju >>> mmg seronok tapi telinga kena tebal ler sbb asyik kena tanya soalan cepu emas, ngeh ngeh ngeh

    babah >>> setuju sgt2 tu.. the best chef in the world..

    sis Linda >>> kriteria pertama mesti mcm wardina atau nasha aziz.. ngeh ngeh ngeh, gurau jer.. mesti pandai masak ayam sbb CP ni mmg kaki makan ayam..

    Daddy Aiman >>> mmg betul.. air tangan mak yang besarkan kita selama ni.. the best

    ReplyDelete
  13. mama zainab >>> setuju sgt tu mama.. cuma CP lum dapat rasa masakan mama..

    Che ONE >>> erk, skrg musim terik, tak hujan.. xde banjir

    cgu jang >>> ngeh ngeh ngeh tambah berkali2 pun x per kalau mkn kat rumah.. dan semestinya kalau makan kat rumah, mmg CP akan tambah byk kali

    ReplyDelete
  14. Cuba CP pekena lempeng labu pula..tentu sedap juga..

    ReplyDelete
  15. lempeng labu mak x pernah buat..

    hmm nanti leh gak tanya, kalau mak boleh buatkan, ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  16. kayaknya enak tuh, jadi pengen...

    ReplyDelete

Terima kasih bebanyak ler sudi mencoret kat blog CP yang tak seberapa ni.. Ada masa coret lagi yer, ngeh ngeh ngeh..