Pengikut Kesayangan

Wednesday, November 24, 2010

Exam oo Exam




Semalam bermula peperiksaan SPM dan STPM.. Seperti biasa, balik dari kerja CP akan mendengar radio Hot FM.. petang semalam membincangkan mengenai peperiksaan SPM, tips atau pengalaman.. Antara tips yang diberi ialah jangan membaca atau berbincang mengenai paper yang akan diduduki sebentar lagi.. Terus teringat pengalaman CP semasa peperiksaan akhir semester lepas..

Masa tu paper pertama iaitu Marketing Management.. Exam hari Sabtu dalam pukul 11 pagi.. Memang tak sempat nak study sangat sebab sibuk menyiapkan assignment.. Maklumlah, buat part time ni, tak banyak masa nak siapkan assignment.. So pagi tu, CP singgah ke rumah kawan di Danau Desa, ambil dia untuk sama-sama gi exam.. Sempat bersarapan dan menyelak2 buku, sebab tak sempat sangat nak study..

Dalam kereta, kawan CP ni baca pasal pricing strategy dan terangkan kat CP kesemua 6 strategi tersebut.. sebenarnya CP sendiri pun x baca, dan masa dalam kereta tu lah kami sempat bincang pasal strategi tersebut.. Bila exam bermula, CP baca soalan satu2.. ada 5 soalan essay, no 1 sampai 4, CP senyum sebab tahu jawapan nya, tapi bila baca soalan 5, alhamdulillah, bersyukur CP sebab soalan nya ialah 6 pricing strategy tersebut.. sempat CP pandang kawan tu dan sama-sama tersenyum.. Nasib baik kami sempat bincang dalam kereta dan x sangka soalan tu yang akan keluar ngeh ngeh ngeh...

Alhamdulillah, result sem lepas pun dah keluar dan kami sama-sama dapat A subjek tersebut.. 

Semoga berjaya kepada semua calon-calon peperiksaan, tak kira lah SPM ke STPM ke atau apa jua peperiksaan.. Tips untuk semua, study awal dan bersedia untuk exam.. Sila jangan contohi kami ngeh ngeh ngeh..

14 comments:

  1. Assalamualaikum CP

    Alhamdulillah
    itu dinamakan rezeki
    cerita punya cerita
    keluar dlm exam
    senyum melerit leee
    tiada ler ngeh ngeh

    Wassalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. salam pijal,

    ngeh3x..
    terima kasih atas tips kuikuikui
    tahniah for last sem's result
    tp mmg betul adakala diskus or grup study mbw kbaikan..
    teringat sy pada paper fizik masa spm..sy tak byk mbc tp byk diskus je dalam dorm huhu seb baik lulus wakaka

    ReplyDelete
  3. macam-macam tips dah buat..tapi otak tumpul jugak..

    ReplyDelete
  4. Salam...

    Saya pun pernah study last minute camtu n soklan yg saya kaji tu kuar..hehehe..eh silap, ngeh ngeh negh... :D

    ReplyDelete
  5. Doakan untuk en Amirul..yang sedang menghadapi SPM tahun ni..

    ReplyDelete
  6. salam CP..nak gak tips hadapi exam?? kne rebus buku ke? hehehehhe

    ReplyDelete
  7. salam CP : tahniah2 sebab dapat A subjek tu. teruskan berusaha... hang mmg bijak...

    ReplyDelete
  8. aduhh...
    memang maza sudah lupa 6 strategi harga tersebut..

    boleh tak CP imbaskan sedikit utk maza?

    ReplyDelete
  9. salam..
    ermmm tahniah buat
    anda CP..begitu juga
    pelajar semua yang ingin
    mengambil exams..persediaan
    itu perlu..

    ReplyDelete
  10. salam...

    lama betoi menyepikan diri ye...

    ReplyDelete
  11. salam CP

    bapak tamat derejah enam je, SPM pun tak periksa ngeh ngeh ngeh


    lama tak ngeh ngeh ngeh ni hehe

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum CP
    kenangan lalu
    manis untuk dikenangkan
    betul tu
    kena belajar dari awal
    supaya saat akhir
    tak rasa tertekan
    dan stress
    terima kasih atas perkongsian ini
    sekian

    ReplyDelete
  13. maturnuwun kasadayana ,,,, eta meni menarik pisan euy,,,,Obat Asam Urat

    ReplyDelete

Terima kasih bebanyak ler sudi mencoret kat blog CP yang tak seberapa ni.. Ada masa coret lagi yer, ngeh ngeh ngeh..