Pengikut Kesayangan

Wednesday, November 10, 2010

Dah sampai seru vs Penantian Penyiksaan

Hmm hampir terlupa janji CP dulu.. kalau masih ingat, pernah CP buat entry pasal Dah sampai seru dan juga Penantian penyiksaan... Hmm malas lak nak link kan, kalau rajin cari sendiri yer ngeh ngeh ngeh..

Ramai gak yang bagi komen, ada yang sampai buat CP ketawa.. Tapi itulah kawan-kawan blog yg CP sayangi.. Kisah sebenarnya bukan lah pasal CP dalam dilema nak pilih gadis A, B atau C.. Masa tu CP sebenarnya berhasrat nak sambung pelajaran. Buat part time master.. Nak tunggu turn untuk JPA, CP kira-kira dalam tahun 2020 baru sampai turn..

Alkisahnya masa tu pilihan CP, A = UiTM. B = UPM.. So CP pun survey lah antara kedua-dua U tersebut.. dari segi kos dan jadual kelas.. Sedang dalam membuat pertimbangan, ada pulak kawan ajak buat kat C = UUM, sebab isteri kawan sekerja dia merupakan koordinator program master UUM tu.. Memandangkan dah ada kawan yang ajak buat sama, CP pun apply lah UUM, tetapi buat dekat learning centre kat Shah Alam..

Alhamdulillah permohonan berjaya, dan ditawarkan tempat untuk menyambung MBA di UUM.. buat part time ni kena korban banyak masa terutama hujung minggu kerana kelas CP hari Sabtu 2 ptg - 9 malam dan Ahad 9 pagi - 6 ptg.. Memang agak penat sebab x dapat nak berehat hujung minggu. (salah satu reason kenapa blog ni bersawang ngeh ngeh ngeh).. Tetapi kira ok lah sebab kelas alternate weekend.. selang seli.. 

Semester pertama telah pun CP berjaya harungi, namun keputusan masih belum diketahui sebab banjir di utara.. Sepatutnya result dah keluar Isnin lepas 8/11 tapi terpaksa ditangguhkan.. berdebar gak nak tunggu result sem 1.. Sabtu ni 13/11 insyaAllah CP akan naik semester 2.. hmm kena rajinkan balik diri untuk masuk kelas dan buat assignment yang berlambak ngeh ngeh ngeh..


15 comments:

  1. Baguslah cari dan tambah ilmu tu.. bab selagi tu sampai masa ada jodohnya tak kemana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. aduhaiiii.. jelesnya mazaaaaaa.....

    maza juga bercita2 utk menyambungkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi..serpti MBA dan NBA juga.. huhuhu

    tapi entahlah, selain ongkos, masa juga memainkan faktor halangan dan dorongan....

    apa2 hal pun CP, tahniah kerana teruskan pelajaran...

    ReplyDelete
  3. Salam Pijal,

    Alang2 seluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan,
    Alang2 mandi biar basah,
    Alang2 makan biar kenyang,
    Alang2 sambung master biar sampai grad..
    Penat belajar setahun dua, Hasilnya untuk selama2nya..

    p/s: Alang yg di maksudkan diatas tiada kena mngena dgn Pak Alang atau Mak Alang. Harap maklum hik hik hik

    ReplyDelete
  4. salam Pijal : tahniah kerana dapat sambung belajar. Usaha tangga kejayaan, jangan malas macam aku yer. semoga berjaya dalam exam sem 1 lepas

    ReplyDelete
  5. Salam CP
    akak ingat lagi en3 tu,
    dilema belajar rupanya
    baguslah cp semoga berjaya... ;p

    ReplyDelete
  6. syabas .. memang dugaannya berat, tapi bukanlah sampai tak boleh tanggung.

    uncle dah cuba dan berjaya melalui 6 semester selama 3 tahun kat UM - kursus hujung minggu. tak lama lagi nak final exam. sekarang tengah ulangkaji. tu sebab blog pun slow sikit.

    ReplyDelete
  7. salam cp..oh patutlah lama tak nampak..bagus dan tahniah makcik ucapkan..sementara masih muda tuntutlah ilmu..

    ReplyDelete
  8. aslkm anakanda

    wah tahniah..terus sampai akhir!

    ReplyDelete
  9. tahniah!!! semoga anda terus berjaya dalam bidang yang diceburi ya

    ReplyDelete
  10. Salam CP,

    Satu kejayaan pasti mennti bagi CP atas usaha dan nekad ini. Tahniah dan terus mara!!
    jagn risau kedah tak banjir lagi..hihi

    ReplyDelete
  11. Salam CP...

    Patutlah bersawang..
    Selamat kembali ke skolah la yer..
    InsyaALLAH mesti cemerlang punye result sem lepas tu.. :D

    ReplyDelete
  12. Salam CP
    alhamdulillah,gembira mendengar nya.
    belajar part time ni,memang menuntut banyak pengorbanan.semga CP success.

    ReplyDelete
  13. salam perkenalan ya nama ku melor dan selamat hari raya

    ReplyDelete
  14. ginjal saya bermaslah apakah anda tau Obat Gagal Ginjal paling ampuh dan aman??? tolong beri tau saya ,,,

    ReplyDelete

Terima kasih bebanyak ler sudi mencoret kat blog CP yang tak seberapa ni.. Ada masa coret lagi yer, ngeh ngeh ngeh..