Pengikut Kesayangan

Saturday, May 29, 2010

Mangga selipar

Hmm bila CP ternampak gambar ni, CP teringat satu kisah dahulu..


Masa tu CP baru menjadi warga SAMURA ataupun Sekolah Menengah Sains Muar.. Sebelum CP bertukar ke MRSM Jasin..


Kebetulan tahun tu, kami sebagai pelajar baru mendaftar pada bulan puasa.. Nak masuk dewan selera, kena buka selipar.. jadi untuk mengelakkan selipar dicuri, senior2 memasang mangga pada selipar masing2.. Kami masa tu disebabkan baru masuk, jadi tak tahu macam mana dengan budaya di asrama.. Selepas melihat style senior, ramai lah junior2 ni yang membeli mangga.. tapi CP masa tu tak beli.. orang lain sibuk mangga selipar nak masuk dewan selera, CP main tinggal mcm tu jer.. Tapi alhamdulillah sebab tak pernah hilang..

Ngeh ngeh ngeh, bila nampak gambar ni, teringat kenangan kehidupan di asrama.. walaupun telah lama ditinggalkan, kadang2 rasa macam masih segar ingatan tu..

Sarjana 4 / 4 Tegas, SAMURA 97..

21 comments:

  1. he...he..asrama budak lelaki memang...





    Seluar kecik kat ruang jemura pun nak dimanggakan..

    ReplyDelete
  2. erata:
    Jemura > jemuran


    a.k.a penyidai..he..he..

    ReplyDelete
  3. tak pernah saya lihat. macam2..

    ReplyDelete
  4. zaman sy tinggal asrama dulu slalu juga ilang slipar tapi xde lah sekreatif ini mjaga keselamatan harta bende... :)

    ReplyDelete
  5. lepas ni ada org yg mangga selipar kalau ke masjid terutama kalau selipar baru hehehe

    ReplyDelete
  6. orang tak curi selipar,...orang akan curi mangga kunci tu.. boleh jual.. tembaga mahal reganya.

    ReplyDelete
  7. sama la kita CP...jadi tabiat kot syok pakai org punya...bukan tak leh beli murah je masa tu..kalau CROCS ciplak pon lain la kena mangga besaq lg....bole tahan jgak .

    ReplyDelete
  8. * Apa jua barang yang boleh dimangga semua nak dimanggakan sekarang..termasuk juga buah buah mangga yang sering jadi sasaran pencuri pencuri mangga..

    Terkink : 1.2 juta komputer riba diagih percuma

    ReplyDelete
  9. salam,

    idea yang kreatif & inovatif..

    ReplyDelete
  10. hahaha..nak tergelak pulak mama tengok ni!

    ReplyDelete
  11. Saya dok hostel dulu salu ilang brg gak...nyampah tol...semer brg nak kena tulis nama...

    ReplyDelete
  12. Mahal mangga dari selipar...

    ReplyDelete
  13. hee..
    harga padlock tu lebih mahal dari selipar tu kan..
    kalau hilang gak camno..?

    ReplyDelete
  14. tin beskot pun kena mangga ????

    ReplyDelete
  15. selipar awak tak hilang sbb dorang takut kena penampa jepun !haha

    pss.. dulu kat asrama spender warna warni saya selalu hilang . Warna hitam tak pulak hinggin. Benchikk!

    ReplyDelete
  16. salam CP..
    good idea begitu
    fikir 10 kali nak curi..he he

    ReplyDelete
  17. lama tidak berkunjung kerumah sahabat :)
    salam kangen

    ReplyDelete
  18. ingatkan mangga baka baru tadi !

    ReplyDelete
  19. heheheheh

    elok dirantaikan kat tiang tangga itew.. confirm tak der saper nak rembat punya... hehehhehe

    ReplyDelete
  20. sekarang nie popular kasut Crocs kan..CP ada??

    ReplyDelete

Terima kasih bebanyak ler sudi mencoret kat blog CP yang tak seberapa ni.. Ada masa coret lagi yer, ngeh ngeh ngeh..